"Preotul e tot om, dintre oameni. Vă mai mângâie, vă mai mustră, însă voi nu trebuie să vă supărați.Primiți, deci, pe preoți!
Căutați-i nu numai când vă merge rău în casă! Dacă vreți să nu aveți păcate multe și să nu ziceți mult, cât mai des să vă spovediți."
(Pr. Ioanichie Bălan)
)

Postare prezentată

Biserica noastră în haină de sărbătoare

marți, 16 ianuarie 2024

DONEAZĂ 3,5% pentru PAROHIA ORTODOXĂ ROMÂNĂ SIMERIA BISCARIA



Donează 3,5%


Începem cu multe mulțumiri la adresa celor care deja, de ani buni, redirecționează 3,5% din impozitul pe venit către biserica noastră!

Orice contribuabil poate dispune direcționarea a 3,5% din impozitul pe venit, plătit statului, către orice organizație non-guvernamentală ‒ asociație, fundație etc. ‒ dorește (conform art. 82, alin. 6 din Codul Fiscal). Practic, în acest fel, dvs. transmiteți statului modul în care doriți să fie cheltuită o parte din impozitul dvs. pe venit.

Această sumă nu reprezintă o sponsorizare sau donație. Ea este, în esență, o parte a impozitului pe venit deja achitat, care poate fi direcționată de către fiecare cetățean în parte către entitatea dorită de acesta.
Dacă doriți să sprijiniți activitatea parohiei noastre prin redirecționarea a 3,5% din acest impozit plătit statului pentru salariul din anul 2023, urmați în ordine pașii de mai jos, până la data de 25 Mai 2024.
1: Descărcați și tipăriți formularul 

   -  Pentru venituri obținute exclusiv din salariu sau din pensie 


    - Pentru venituri obținute din alte surse, pe lângă salariu - vezi aici Declarația unică 2024 - PDF-ul inteligent - direct din site-ul ANAF 
2: Completați cu atenție

Formularul se completează de mână, în două exemplare, dintre care unul rămâne la dvs. cu numărul de înregistrare primit la depunere de la Administrația Finanțelor Publice.

Descărcați formularul potrivit*, precompletat** cu datele: 
Denumire entitate:  PAROHIA ORTODOXĂ ROMÂNĂ SIMERIA BISCARIA
- Cont bancar: RO46BRDE220SV08133822200
- Cod de identificare fiscala: 4375194

*Completați cu datele personale numai unul din aceste formulare, în funcție de situația în care vă aflați.
**Anul precompletat în formular este 2023, deoarece ne referim la impozitul pe venit din anul financiar încheiat 2023.
Pentru venituri obținute exclusiv din salariu
Completați cu datele de identificare (pct. I), tipul de venit (pct. II) în funcție de categoria de venit, selectați cota 3,5% și semnătura. Restul rubricilor nu trebuiesc completate (se completează doar dacă este cazul).

3: Depuneți formularul

Legea vă permite depunerea formularului prin mai multe metode:
  • Direct la registratura organului fiscal
  • Prin Poșta Română, cu scrisoare recomandată, la Administrația Finanțelor Publice a localității de domiciliu*
  • Prin mijloace electronice de transmitere la distanță, potrivit legii (informatii suplimentare AICI 
  • Depunerea formularului se poate face și la epitropii și consilierii parohiei noastre, urmând ca parohia să depună formularul trimis în numele d-voastră
*La Administrația Finanțelor Publice corespunzătoare sursei de venit (de ex. adresa companiei / instituției angajatoare).
Consultați adresele Administrațiilor Finanțelor Publice:
Potrivit legii este acceptată și adresa unde locuiește efectiv deponentul, în cazul în care aceasta este diferită de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal în România.
Adrese oficiilor poştale se găsesc AICI .

Alte informaţii pentru completarea formularului 230:
Veniturile eligibile

Potrivit reglementarilor legale, urmatoarele categorii de venituri sunt eligibile pentru redirectionarea a 3,5% din impozitul pe venit:

  • Salarii;
  • Pensii;
  • Chirii;
  • Dividende;
  • Drepturi de proprietate intelectuala;
  • Alte tipuri de venituri impozabile din activitati sportive, PFA-uri etc.

Totusi, pentru ca un contribuabil care obtine astfel de venituri impozabile sa poata directiona o cota din impozitul pe venit, este necesar ca acesta sa fi inregistrat venituri impozabile in Romania, in anul anterior. De exemplu, o persoana care s-a aflat in concediu de crestere a copilului in anul precedent nu poate directiona cei 3,5%.

Pensionarii care în anul fiscal 2022 au obținut venituri din pensii impozitate (care au depășit suma de 2000 lei lunar), pot completa și depune Declarația 230 - venituri din pensii.

Ghid redirectionare imp.pdf - ANAF

Confidențialitate și informații fiscale

În conformitate cu O.G. nr. 92/2003, art. 11, alin (4), beneficiarii sumelor obținute prin completarea formularelor 230 sau 212 nu pot obține informații cu caracter fiscal din care să reiasă „identitatea vreunei persoane fizice sau juridice”. Contribuabilii sunt singurii care ar putea solicita informațiile fiscale de mai sus. Totodată, în cazul în care doresc, contribuabilii pot să comunice Parohiei faptul că au depus formularele respective.


PAROHIA ORTODOXĂ ROMÂNĂ SIMERIA BISCARIA , 
cu hramul ”ADORMIREA MAICII DOMNULUI”
mulțumește tuturor celor care au făcut până în prezent donații 
și așteaptă în continuare sprijinul credincioșilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dorim ca acest blog să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ. Nerespectarea acestei minime rugăminţi va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii. Vă mulţumim anticipat!