"Preotul e tot om, dintre oameni. Vă mai mângâie, vă mai mustră, însă voi nu trebuie să vă supărați.Primiți, deci, pe preoți!
Căutați-i nu numai când vă merge rău în casă! Dacă vreți să nu aveți păcate multe și să nu ziceți mult, cât mai des să vă spovediți."
(Pr. Ioanichie Bălan)
)

Postare prezentată

Biserica noastră în haină de sărbătoare

luni, 29 noiembrie 2021

La Mulţi Ani, tuturor celor ce poartă numele Sfântului Andrei!

"O, mărite Sfinte Apostol Andrei, tu ai fost primul care l-ai recunoscut si urmat pe Mielul lui Dumnezeu. Împreună cu prietenul tău Sfântul Ioan ai rămas cu Iisus din acea zi pentru toată viata, si acum în vesnicie. 
Precum l-ai condus pe fratele tău, Sfântul Petru, la Domnul Iisus si multi altii dupa aceea, condu-ne si pe noi, fie că-ţi purtăm numele sau nu, spre El. Ajută-ne să învătăm lectia Crucii si să purtăm crucea zilnică cu resemnare, ca ea să ne ducă la Domnul si Mantuitorul nostru. Amin."

Sfântul Apostol Andrei a urmat în toate lui Hristos, Mântuitorul lumii. A vestit Evanghelia în multe țări, a dărâmat capistile idolești, a botezat nenumărați creștini, a întemeiat biserici, a hirotonit diaconi, preoți și episcopi și a adus la credința în Hristos mai multe țări, printre care și țara noastră. 

Deci noi romanii avem Biserica de origine apostolică, întemeiată în primul secol, dupa înălțarea Domnului la cer. 

Să dăm slava lui Dumnezeu ca ne-a rânduit pe Sfântul Apostol Andrei să ne creștineze și să ne unească cu Hristos prin Botez și pocăință. 

În 1994, Sinodul Bisericii Ortodoxe Române a hotărât ca ziua de 30 noiembrie sa fie însemnată în calendar cu cruce roșie, “ca o adevarăta sărbatoare a creștinismului românesc”, iar Sfântul Apostol Andrei să fie socotit patronul spiritual al României. 

De Sfantul Andrei își sărbătoresc onomastica peste 600.000 de români, cei mai mulți fiind bărbați ce poartă acest nume:Andrei, Andreea, Andra, Andruș, Andruța, Andreeas, Andrias, Andreas, Adi, Andi 

De ziua numelui vostru, vă dorim tot binele din lume, Dumnezeu şi Sfântul Andrei, al cărui nume îl purtaţi să vă ocrotească în toate zilele vieţii voastre! La mulți ani!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dorim ca acest blog să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ. Nerespectarea acestei minime rugăminţi va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii. Vă mulţumim anticipat!