"Preotul e tot om, dintre oameni. Vă mai mângâie, vă mai mustră, însă voi nu trebuie să vă supărați.Primiți, deci, pe preoți!
Căutați-i nu numai când vă merge rău în casă! Dacă vreți să nu aveți păcate multe și să nu ziceți mult, cât mai des să vă spovediți."
(Pr. Ioanichie Bălan)
)

Postare prezentată

Biserica noastră în haină de sărbătoare

marți, 2 octombrie 2012

Cuvânt la început de drum


Aflați în fața atâtor minuni care ne înconjoară și copleșesc firea noastră umană, asemenea ca și acelora care au fost de față la minunea săvârșită de Mântuitorul asupra tânărului din Nain, nu socotim nimic mai potrivit decât a mărturisi și noi împreună cu psalmistul “mare ești Doamne și minunate sunt lucrurile Tale și nici un cuvânt nu este de ajuns spre lauda minunilor Tale”.

Întâmplările trecutului, consemnate de părintele Nistor Socaciu, în cronica versificată alcătuită și prezentul în care rodul muncii acelora care au fost împlinitori ai misiunii lui Hristos se împletește cu năzuințele tinerei generații au determinat apariția publicației noastre parohiale: CUVÂNT ORTODOX.
Misiunea sa se va împlini în măsura în care va reuși să lumineze sufletele și cugetele acelora în rândul cărora va pătrunde, cu strălucitoarele și nepieritoarele nestemate ale învățăturii dreptei  credințe. Scoaterea la lumină a acestora va fi  posibilă în măsura în care entuziasmul și bucuria izvorâte din elanul bunului început vor fi alimentate de dragostea, credința și nădejdea în Atotputernicul Dumnezeu, care va ști să lucreze la revitalizarea întregului nostru neam, încât să ajungem să descoperim împreună calea spre mântuire.
Aceasta ne responsabilizează pe toți spre a pleca smerit genunchiul în fața Sfântului Altar pentru a rosti o permanentă rugăciune de mulțumire față de cerescul nostru părinte și față de Preacurata Sa Maică pentru ca lucrarea omenească de acum împlinită să fie statornicită în viitor. Publicația noastră va fi atunci în măsură să devină un mijloc prin care se vor crea relații interpersonale, frățești și unde puterile răului nu vor mai avea posibilitatea a acționa. Atunci și numai atunci noi toți cei din biserica lui Hristos am reuși a avea conștiința misiunii împlinite, sufletele primenite și de Hristos încălzite.


Preot paroh, Gabriel Valeriu Basa


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dorim ca acest blog să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ. Nerespectarea acestei minime rugăminţi va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii. Vă mulţumim anticipat!