"Preotul e tot om, dintre oameni. Vă mai mângâie, vă mai mustră, însă voi nu trebuie să vă supărați.Primiți, deci, pe preoți!
Căutați-i nu numai când vă merge rău în casă! Dacă vreți să nu aveți păcate multe și să nu ziceți mult, cât mai des să vă spovediți."
(Pr. Ioanichie Bălan)
)

Postare prezentată

Biserica noastră în haină de sărbătoare

duminică, 16 decembrie 2012

Cronică parohială


Intraţi pe calea străduinţelor de a ne abţine de la tot ceea ce poate să ne facă rău, adică pe calea postului, ne străduim să ne pregătim cum se cuvine pentru a reuşi să ne bucurăm cu adevărat în ziua cea mare a Naşterii Domnului.

Sosirea în lume a aceluia care avea să aducă mântuirea lumii, aşteptată cu nerăbdare de generaţii întregi de oameni, aceasta a adus momentul manifestării acelei bucurii de nestăpânit, care s-a făcut cunoscută prin glasul îngerilor şi al oamenilor.

În acest context parohia noastră a demarat, prin repetiţiile făcute de membrii corului bisericii noastre pregătirea pentru a duce cum se cuvine vestea Naşterii lui Iisus prin  concertul de colinzi care se va desfăşura în biserica noastră în data de 23 decembrie, imediat după Sfânta Liturghie.

Şirul  încercărilor abătute asupra unora dintre credincioşii parohiei noastre a făcut ca în această perioadă să se despartă vremelnic de unii dintre membrii familiilor lor, care au intrat în veşnicie: 
                                  VISIRIN ANGHEL
                                  SÎRB JUJA
                                  ALBU VALERIA
                                  LINIA STERE
                                  RAICU  OLGA

Nădejdea care îi mângâie pe cei greu încercaţi este aceea care i-au determinat şi pe tinerii părinţi să creadă că prin încredinţarea noilor născuţi, Mântuitorului Hristos, vor ajunge să străbată prin încercările acestei lumi. Astfel au fost botezaţi:
                                    IAR GEORGIANA
                                    UNGUR IOAN
           
                                                                                          Pr. paroh Gabriel Basa 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dorim ca acest blog să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ. Nerespectarea acestei minime rugăminţi va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii. Vă mulţumim anticipat!