"Preotul e tot om, dintre oameni. Vă mai mângâie, vă mai mustră, însă voi nu trebuie să vă supărați.Primiți, deci, pe preoți!
Căutați-i nu numai când vă merge rău în casă! Dacă vreți să nu aveți păcate multe și să nu ziceți mult, cât mai des să vă spovediți."
(Pr. Ioanichie Bălan)
)

Postare prezentată

Biserica noastră în haină de sărbătoare

luni, 3 iulie 2023

03 iulie - Pilda zilei

 Astăzi este din nou luni, haideți să începem săptămâna cu o pildă frumoasă :)


A fost odată ca niciodată într-un oraș îndepărtat un băiat care era plin de bunătate și ajuta fără aaștepta răsplată.

 Într-o zi obișnuită în drumul său spre școală întâlnește o floare ofilită și o udă.

 Apoi trecând pe lângă o bătână neputincioasă ,o ajuta sa traverseze strada.

În fiecare zi în apropierea școlii stăteau două surori, îmbrăcate sărăcios, care pareau destul de neîngrijite iar el mereu le dadea jumatate din bani lui de pachet.

La sfarsitul zilei, niciodata nu uita să cumpere niște mere pentru vecina sa care era bolnavă.

Acesta făcea zilnic gesturi de bunătate dar simțise ca toate faptele sale ramaseseră nerăsplatite șicâteodată simțea nevoia să renunțe, gândind că o singură persoană nu poate schimba lumea.

Însă neașteptat într-o frumoasă zi de primăvară a văzut în sfârșit schimbarea pe care o aștepta.

Ziua a început ca o zi obișnuită, însă băiatul simți binecuvântarea pe care Dumnezeu i-a sădit-o în suflet.

Era bucuros fără motiv, iar trecând pe lângă floare fața i se însenina, floarea era plină defrunzulițe……era salvată.

Își continuă drumul voios văzând-o pe bătâna care îl aștepta deja să o ajute, însă ceva s-aschimbat aceasta îl luă în brațe și îi mulțumi cu o privire caldă.

A rămas mut de uimire când în locul obișnuit surorile nu mai erau , le caută cu privire, însănimic…iar el se prăgăti să plece dar auzi un strigăt.S-a întors și a văzut două fetițe cu ghiozdanele în spate, care l-au îmbrățișat și i-au arătat  caietul cu literele învățate

La sfârșitul zilei a ajuns acasă și a lăsat plăsuța cu mere dar bătrâna deschisese ușa și îi daruise o plăcintă gătită din ele.

 Acum si doar acum baiatul simti ca toate care le facusese pana atunci au dat roade. 

Deci, niciodată nu e prea taârziu să speri că vei fi răsplătit, iar faptele pe care le facem zilnic sunt cele care ne fac mai buni. Și cum în toate poveștile binele învinge la fel și povestea noastră setermină cum bunătatea băiatului învinge nesiguranța, singurătatea, neputința dar și grijile care îl apăsau. 

Sfârsit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dorim ca acest blog să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ. Nerespectarea acestei minime rugăminţi va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii. Vă mulţumim anticipat!