"Preotul e tot om, dintre oameni. Vă mai mângâie, vă mai mustră, însă voi nu trebuie să vă supărați.Primiți, deci, pe preoți!
Căutați-i nu numai când vă merge rău în casă! Dacă vreți să nu aveți păcate multe și să nu ziceți mult, cât mai des să vă spovediți."
(Pr. Ioanichie Bălan)
)

Postare prezentată

Biserica noastră în haină de sărbătoare

sâmbătă, 26 august 2017

Cine este adevăratul învăţător

15. Care este învăţătorul cel ce ne învaţă? Nu este un om oarecare, ci un Apostol. Şi dacă e Apostolul cel care vorbeşte, nu el învaţă. „Vreţi să vedeţi puterea lui Iisus Hristos care vorbeşte prin gura mea?” (II Cor 13, 3). Iisus Hristos este Cel ce învaţă, iar scaunul Lui este în cer, cum spuneam acum câteva clipe. Şcoala Lui e pe pământ, iar şcoala este Trupul Său.
Capul învaţă mădularele, limba vorbeşte picioarelor. Iisus Hristos este Acela care învaţă: să-L ascultăm, să ne temem de El, să ne supunem Lui. Să nu lepădaţi pe Iisus Hristos, că pentru voi El S-a născut cu trup, îmbrăcându-Se cu neputinţa firii noastre muritoare; pentru voi a suportat foamea şi setea, pentru voi a şezut ostenit pe marginea fântânii; pentru voi a aţipit în corabie; pentru voi a primit ocări; pentru voi S-a lăsat scuipat în faţă; pentru voi a fost pălmuit; pentru voi a fost agăţat pe cruce; pentru voi a murit, pentru voi a fost pus în mormânt. Le-aţi dispreţui pe toate acestea la Hristos? Voiţi să ştiţi cine este El? Amintiţi-vă Evanghelia pe care aţi ascultat-o: „Tatăl Meu şi cu Mine una suntem” (In 10, 30).
16. Alipiţi Domnului, să-L rugăm pentru noi şi pentru poporul adunat împreună cu noi în locaşul Celui Atotputernic; să-I cerem să binevoiască să păzească şi să ocrotească poporul acesta, prin Fiul Său Iisus Hristos, Domnul nostru, Care viază şi împărăţeşte cu El în vecii vecilor. Amin!
Fericitul Augustin, din ”Opuscule”
Traducere din limba franceză şi note de Protos. Dr. Arsenie Obreja
Editura Oastea Domnului, Sibiu, 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dorim ca acest blog să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ. Nerespectarea acestei minime rugăminţi va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii. Vă mulţumim anticipat!