"Preotul e tot om, dintre oameni. Vă mai mângâie, vă mai mustră, însă voi nu trebuie să vă supărați.Primiți, deci, pe preoți!
Căutați-i nu numai când vă merge rău în casă! Dacă vreți să nu aveți păcate multe și să nu ziceți mult, cât mai des să vă spovediți."
(Pr. Ioanichie Bălan)
)

Postare prezentată

Biserica noastră în haină de sărbătoare

sâmbătă, 28 mai 2022

Vindecării orbului din naștere

Hristos a înviat !

În această Evanghelie este vorba despre o minune nemaiauzită care are ca semnificație revelarea lui Iisus ca " Lumina lumii ".
Fostul orb, în comparație cu cei necredincioși evidențiază, strigă sus si tare :
- Iisus este " Omul " care m-a făcut bine !
- Iisus este prooroc !
- Iisus este de la Dumnezeu !
- Iisus este Fiul lui Dumnezeu !
Ce lucru minunat s-a petrecut cu fostul orb !

Iisus face din el un om care vede și cu ochii trupești dar și cu cei sufletești.
Problema noastră, a mea, a celor normali, fără handicap este: în ce măsură ni se pare că vădem lămurit în Iisus pe Hristosul nostru și al lumii ?
Suntem în Biserica Neamului nostru românesc și ortodox, treziții la realitatea duhovnicească ?
Cred că mesajul Sfintei Evenghelii de astăzi este de a reaprinde în noi, acum Lumina cea adevărată. Avem de învățat de la acest orb, să "nu mai fim orbi " !
Avem acum prilejul de a cere " tina smereniei " de la Hristos Mântuitorul, pe Care Îl rugăm să o pună pe ochii noștrii, ca astfel ei să se deschidă și să vadă lămurit pe Fiul lui Dumnezeu, pe Fiul Fecioarei Maria , Maica Domnului nostru. Amin.

Părintele Onu Constantin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dorim ca acest blog să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ. Nerespectarea acestei minime rugăminţi va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii. Vă mulţumim anticipat!