"Preotul e tot om, dintre oameni. Vă mai mângâie, vă mai mustră, însă voi nu trebuie să vă supărați.Primiți, deci, pe preoți!
Căutați-i nu numai când vă merge rău în casă! Dacă vreți să nu aveți păcate multe și să nu ziceți mult, cât mai des să vă spovediți."
(Pr. Ioanichie Bălan)
)

Postare prezentată

Biserica noastră în haină de sărbătoare

sâmbătă, 7 mai 2022

7 Mai - Sfatul Sfinților Părinți


 Când vei vedea pe cineva că te urăște sau te nedreptățește, începe să-l pomenești la RUGĂCIUNE. 

Dacă ai supărat pe cineva sau te-a supărat cineva,și începi să-l POMENEȘTI LA RUGĂCIUNE, numai vezi că,de la o vreme,se ridică ura din mijloc. Prin rugăciune se taie vrajba și îndată îl câștigi pe acela,și îl aduci la înțelegere,la unire. 

Sf. Maxim spunea: "Când vei vedea pe cineva că te urăște,sau te nedreptățeste,fie cu dreptate,fie cu nedreptate,începe să-l pomenești la rugăciune. Dar să nu-l pomenești să-i fie lui vreun rău,că atunci cade pe tine.Să zici așa:

"Doamne Iisuse Hristoase,miluiește-mă pe mine păcătosul,și pe fratele meu (numele),că pentru păcatele mele s-a supărat pe mine.Pentru că fratele meu este oglinda mea și el vede răutațile mele".

Sf.Ioan Scărarul: "Să nu învinuiești cumva pe fratele tău când te rogi pentru el,sau să-i ceri pedeapsă",cum îi pun unii în pomelnice, la vrajmați. Nu-i voie! 

Chiar dacă îi puneți pe unii la vrajmași, Biserica știți cum se roagă? Biserica se roagă pentru vrăjmași să-i înțelepțească, să le ierte păcatele, să-i aducă la cunoștința adevărului, să-i facă blânzi și să-i întorcă cu bine; se roagă Biserica.

Niciodatî Biserica nu vrea să-i facă rău la nimeni. Că Dumnezeu vrea ca toți oamenii să se mântuiască..iar noi,când avem o supărare,ni se pare că cutare ne uraște. Dar Biserica,nu! Ea nu face deosebire,ea se roagă deopotrivă pentru toți,ca să fie buni. De aceea,vorbind despre sfânta rugăciune,v-am spus că ea se numește maica tuturor faptelor bune,pentru că ea aduce în sufletul nostru cea mai mare faptă bună: dragostea de Dumnezeu și dragostea de aproapele 

("Ne vorbește Părintele Cleopa"-Mănăstirea Sihastria)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dorim ca acest blog să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ. Nerespectarea acestei minime rugăminţi va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii. Vă mulţumim anticipat!