"Preotul e tot om, dintre oameni. Vă mai mângâie, vă mai mustră, însă voi nu trebuie să vă supărați.Primiți, deci, pe preoți!
Căutați-i nu numai când vă merge rău în casă! Dacă vreți să nu aveți păcate multe și să nu ziceți mult, cât mai des să vă spovediți."
(Pr. Ioanichie Bălan)
)

Postare prezentată

Biserica noastră în haină de sărbătoare

luni, 2 mai 2022

02 Mai - Sfatul Sfinților Părinți


”Timpul nostru prin aceasta e înfricoșător : ispitele îl pândesc pe om la orice pas și, de cele mai multe ori, sunt dintre acelea pe care și să le înțelegi e greu. Atitudinea ușuratică de a face compromis cu oricare din cele ale lumii, pe motiv că trăim între oameni și nu în pustiu, și că ne vom pocăi după aceea, este un risc pentru însăși posibilitatea mântuirii noastre! Trebuie să cunoaștem principiile de bază ale ispitelor- ele sunt aceleași de la început, căci diavolul nu este creator, el doar a acumulat experiență și ne face propuneri tot mai viclene. Toată lumea actuală, în esența ei este o propunere(ispită) a diavolului. El doar propune, nu obligă! Toți cei care au ca singur idol pofta lumească, fie ei săraci sau bogați, se prăbușesc în iad!”

 Starețul Antonie

Nota noastra: *Staretul Antonie a fost un batran duhovnicesc, preot de mir de rang inalt care a slujit, după detenţia din lagărele sovietice, în parohiile Bisericii Ortodoxe Ruse a Patriarhiei Moscovei şi care s-a învrednicit de două viziuni de la Dumnezeu despre timpurile de la urmă (avea in jur de 100 de ani la data acestor convorbiri, al carei an este neprecizat, dar este foarte aproape de zilele noastre), iar la scurt timp a trecut la Domnul. Sursa originala de unde a fost preluat textul o constituie cartea: Convorbiri duhovnicesti si invataturi ale Staretului Antonie de Pr. Alexander Krasnov.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dorim ca acest blog să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ. Nerespectarea acestei minime rugăminţi va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii. Vă mulţumim anticipat!