"Preotul e tot om, dintre oameni. Vă mai mângâie, vă mai mustră, însă voi nu trebuie să vă supărați.Primiți, deci, pe preoți!
Căutați-i nu numai când vă merge rău în casă! Dacă vreți să nu aveți păcate multe și să nu ziceți mult, cât mai des să vă spovediți."
(Pr. Ioanichie Bălan)
)

Postare prezentată

Biserica noastră în haină de sărbătoare

joi, 12 septembrie 2013

Dacă rabzi în necazuri, sălăşluieşte Duhul Sfânt în tine.


Dacă veţi avea şi răbdare în necazuri, să ştiţi că aveţi Duhul Sfânt. Iar dacă veţi avea şi putere să mulţumiţi în necazuri, străluceşte Sfântul Duh în voi. Şi să ştiţi că nu-i cu neputinţă!
Întoarce-te, dragul meu, după Sfântul Duh: ori de câte ori mulţumiţi vi se uşurează povara necazurilor. Dar voi veniţi şi ne lăsaţi crucile, fară să ştiţi că crucea noastră este mai mare. Însă de veţi asculta, darul Duhului îl veţi avea.
Este ajutor Duhul Sfânt. Primeşte-l! De câte ori zici: „Doamne, iartă-mă!” e Duhul Sfânt care străluceşte în tine. Dacă rabzi în necazuri, sălăşluieşte Duhul Sfânt în tine.
Dacă mulţumeşti în necazuri, Duhul Sfânt străluceşte în tine. Voi, care mă ascultaţi, nu ştiţi ce faceţi. Dar, când va veni vremea să ştim ce suntem, atunci veţi vedea. Zic sfinţii, că atunci vom vedea. Avraam se va căi că nu s-a ostenit mai mult. De aceea, sfinţii se osteneau de bună voie, însă, tot din dar, nu din ambiţie, sfătuindu-se cu bătrânii.
Ca să vă tămăduiţi de frică, de frica de a mărturisi pe Dumnezeu, ca să vă tămăduiţi de păcate - de unde vine frica şi deznădejdea, înţelegeţi că viaţa este trecătoare, ca o vreme în care îţi speli hainele trupului şi ale sufletului, fiindcă, cu cât îţi va fi mai curată haina, cu atât va străluci mai tare atunci când vom fi chemaţi la nuntă.


Pr. Arsenie Boca, din "Lupta duhovniceasca cu lumea, trupul si diavolul"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dorim ca acest blog să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ. Nerespectarea acestei minime rugăminţi va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii. Vă mulţumim anticipat!