"Preotul e tot om, dintre oameni. Vă mai mângâie, vă mai mustră, însă voi nu trebuie să vă supărați.Primiți, deci, pe preoți!
Căutați-i nu numai când vă merge rău în casă! Dacă vreți să nu aveți păcate multe și să nu ziceți mult, cât mai des să vă spovediți."
(Pr. Ioanichie Bălan)
)

Postare prezentată

Biserica noastră în haină de sărbătoare

duminică, 8 septembrie 2013

CUVÂNT DE BINECUVÂNTARE - la cinzecelea număr al publicaţiei ,,Cuvânt ortodox”, al parohiei Simeria-Biscaria


 Cu ajutorul lui Dumnezeu vede lumina tiparului cel de al cinzecelea număr al publicaţiei ,,Cuvânt ortodox”, al parohiei Simeria-Biscaria, cu hramul ,,Adormirea Maicii Domnului”.

Este o realizare de excepţie care pune în lumină şi dă un spor de valoare activităţii neobosite a parohiei și, în special a părintelui paroh Gabriel Basa, activitate pusă în slujba modelării tinerilor și a tuturor credincioșilor din parohie în spiritul credinței străbune ortodoxe, și totodată în spiritul dragostei faţă de ţară şi pământul strămoşesc și faţă de valorile nepieritoare ale neamului românesc.

Căci ce poate fi mai nobil, mai înălţător şi mai sfânt decât să lupți din toate puterile şi cu dăruire deplină ca să-ţi slujeşti şi să-ţi aperi credința, patria şi valorile neamului, urmând astfel pilda sfinților care s-au jertfit pentru dreapta credință. 

Publicația ,,Cuvânt ortodox” este, astfel, un imbold care lucrează la râvna fiecărui creștin spre a ține sus steagul dreptei credințe pentru care Hristos a murit răstignit pe dealul Golgotei deoarece întreaga tematică abordată, cum ar fi: meditațiile la fiecare duminică, spicuirile din viețile sfinților, pateric și sinaxare, sau explicarea multor termeni de origine creștină, alături de rubrica specială intitulată ,,Cronică parohială”, în care se prezintă activitatea parohiei săptămânală, nu fac altceva decât să arate râvna depusă de credincioși și  preotul lor paroh în afirmarea dreptei credințe.

Exprimându-ne, așadar,  bucuria deosebită pentru această apariţie a publicației ,,Cuvânt ortodox”, a parohiei Simeria- Biscaria, şi felicitându-i pe iniţiatori şi colaboratori, rugăm pe Dumnezeu să-i binecuvânteze pe cititori, dăruindu-ne tuturor spor şi înţelepciune întru slujirea Bisericii şi a Patriei.
Întru mulți și fericiți ani!

† Gurie,
Episcopul Devei şi Hunedoarei 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dorim ca acest blog să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ. Nerespectarea acestei minime rugăminţi va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii. Vă mulţumim anticipat!