"Preotul e tot om, dintre oameni. Vă mai mângâie, vă mai mustră, însă voi nu trebuie să vă supărați.Primiți, deci, pe preoți!
Căutați-i nu numai când vă merge rău în casă! Dacă vreți să nu aveți păcate multe și să nu ziceți mult, cât mai des să vă spovediți."
(Pr. Ioanichie Bălan)
)

Postare prezentată

Biserica noastră în haină de sărbătoare

vineri, 27 iunie 2014

Trebuie să ignorăm nimicurile care ne tulbură zi de zi

 Și dacă:
- a plouat după ce ți-ai spălat mașina sau copilul ți-a scris cu carioca ”Te iubesc” pe peretele proaspăt vopsit;
- tocmai atunci când te grăbești toate semafoarele din oraș le prinzi pe roșu sau ai făcut pană și rezerva e dezumflată
- vecinul ascultă manele ”pe sistem” toată ziua și după ce ai scris câteva pagini, s-a luat curentul înainte să apuci să dai ”save”
- ...
Nu te necăji, nici nu te supăra, bucuria mea, căci viața e prea scurtă să ne batem joc de ea!

Trebuie să ignorăm nimicurile care ne tulbură zi de zi, pentru că dacă pe acestea nu le vom putea birui, ce ne vom face când greutăți cu adevărat mari ne vor lovi?


Mi-e dor de zâmbete senine și chipuri luminate și sunt sătul de fețe acre și uscate, ce cred că a fi-n Ortodoxie, e sinonim cu a fi-n melancolie!

Știți, o dată mi-a venit un gând, că poate chiar și Dumnezeu cel Blând,
din când în când zâmbește larg și chipul Sfânt privind cu drag, se bucură de vreun copil, Sau de-un oarecare om, creștin bun și umil.

Și atunci mai dragă frate, tu care crezi, că le-ai pățit pe toate,de ce ești trist mai tot mereu Și-L ispitești pe Dumnezeu.

Cine nu poate primi bucuria, vremelnic pe pământ
Cum va putea a se bucura, pe veșnicie în Raiul Sfânt?

Cu dragoste Pr. Ciprian!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dorim ca acest blog să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ. Nerespectarea acestei minime rugăminţi va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii. Vă mulţumim anticipat!