"Preotul e tot om, dintre oameni. Vă mai mângâie, vă mai mustră, însă voi nu trebuie să vă supărați.Primiți, deci, pe preoți!
Căutați-i nu numai când vă merge rău în casă! Dacă vreți să nu aveți păcate multe și să nu ziceți mult, cât mai des să vă spovediți."
(Pr. Ioanichie Bălan)
)

Postare prezentată

Biserica noastră în haină de sărbătoare

luni, 2 decembrie 2013

Reţete de post - (felul 1, felul 2 și desert)

Mancare de fasole uscata

Ingrediente: 500 g fasole alba, uscata, doua cepe, doi morcovi, o telina mica, o radacina de patrunjel, doi ardei, o lingura de bulion, sare, ulei, boia dulce, piper. 
Mod de preparare: fasolea se alege si se lasa la inmuiat de seara pana dimineata, apoi se pune la fiert. Dupa cateva clocote se schimba apa, apoi se repeta operatiunea. Ceapa, morcovul, radacina de patrunjel, telina, ardeiul se toaca marunt si se calesc in ulei, cu sare, piper, boia de ardei si patrunjel tocat fin. Dupa ce s-au inabusit, se pun la fiert peste fasole. Cand sunt aproape gata se adauga bulionul si se mai lasa pe foc 5-10 minute.


Tocanita de legume

Ingrediente: doi dovlecei, doua vinete, trei cepe, doi ardei grasi rosii, cinci ciuperci, cinci rosii, trei morcovi, ulei de masline, 150 g orez, sare si piper. 
Mod de preparare: in uleiul de masline si in putina apa se pune la calit ceapa apoi se adauga morcovul taiat rondele, ardeii, vinetele, dovleceii taiati cubulete si ciupercile feliate. Pe parcurs se adauga sare si piper. Ultimele se pun rosiile taiate marunt, dupa ce au fost oparite si curatate de pielita. Peste amestecul de legume se adauga orezul spalat, apoi se completeaza cu un pic de apa sise baga in cuptor, pana scade.

Grau fiert cu miere

Ingrediente: 500 g de grau, 100 g de nuci pisate, trei- patru linguri de miere, scortisoara.
Mod de preparare: se spala graul in trei ape si se pune la fiert, la foc mic, pe o tabla, ca sa nu se prinda. Cand este aproape gata si a scazut bine apa, se adauga mierea, nucile si scortisoara si se amesteca. Se acopera si se lasa asa circa o ora, apoi se serveste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dorim ca acest blog să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ. Nerespectarea acestei minime rugăminţi va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii. Vă mulţumim anticipat!