"Preotul e tot om, dintre oameni. Vă mai mângâie, vă mai mustră, însă voi nu trebuie să vă supărați.Primiți, deci, pe preoți!
Căutați-i nu numai când vă merge rău în casă! Dacă vreți să nu aveți păcate multe și să nu ziceți mult, cât mai des să vă spovediți."
(Pr. Ioanichie Bălan)
)

Postare prezentată

Biserica noastră în haină de sărbătoare

vineri, 24 iunie 2022

Esti tu, cu adevărat, uncenic al Domnului? - Mediație la Duminica Sfinților Români

 


Slăvit să fie Domnul  !

În Evanghelia acestei Duminici se relevă actualitatea chemării Mântuitorului pentru oamenii din vremea Sa dar și pentru noi cei de astăzi. El cu aceeași putere se adresează și acum noua de a-i deveni ucenici.

Singurul răspuns adecvat la aceasta chemare este de a lasa toate și a-i urma Lui îndată. 

Prin însuși faptul că Duminica aceasta este închinată și  SFINȚILOR  ROMÂNI , a celor cunoscuți și recunoscuți , dar și a celor necunoscuti , ne arată că și noi putem deveni ucenici adevărați ai Mântuitorului. 

Iată marea lecție pe care ne-o dă Evanghelia de astăzi: Să te smulgi din preocupările și obligațiile vieții și să te iei după Cineva , fără să-ți fi oferit nici bani, nici plăceri, nici altceva din ale lumii. Să fii atras de mirajul împărăției cerurilor !

Iubitul meu frate, și pe tine te cheamă Domnul Hristos să fii ucenicul Său. Și ție îți adresează chemarea mîntuitoare de a lasa toate și de a-i urma Lui , pe calea cea slăvita a Crucii și a Învierii.

Auzi tu chemarea Lui blândă, dar fermă și radicală  ?

Este oare , răspunsul tău pe masura acestei chemări ? Esti tu , cu adevărat, uncenic al Domnului  ?

Vreau să ști că eu sunt ucenicul Domnului Hristos  !

Părintele Onu Constantin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dorim ca acest blog să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ. Nerespectarea acestei minime rugăminţi va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii. Vă mulţumim anticipat!