"Preotul e tot om, dintre oameni. Vă mai mângâie, vă mai mustră, însă voi nu trebuie să vă supărați.Primiți, deci, pe preoți!
Căutați-i nu numai când vă merge rău în casă! Dacă vreți să nu aveți păcate multe și să nu ziceți mult, cât mai des să vă spovediți."
(Pr. Ioanichie Bălan)
)

Postare prezentată

Biserica noastră în haină de sărbătoare

luni, 20 iunie 2022

20 Iunie - Sfatul Sfinților Părinți

 


Fiecare dintre voi, tați și mame, să se și îngrijească de minunatele sale opere la fel ca artiștii ce făuresc cu multă sârguință tablouri și statui – pentru că pictorii, punând zi de zi tabloul în fața lor, îl acoperă cu culori, străduindu-se ca totul să fie asa cum trebuie.

 La fel fac și pietrarii, înlăturând ce e de prisos și adăugând ceea ce lipsește. 

Și voi, la fel ca cei care fac statui, să folosiți pentru creșterea copiilor toată vremea pe care o aveți, făcând pentru Dumnezeu statui vrednice de minunare: înlăturați ce e de prisos, iar ceea ce lip­sește adăugați, și urmăriți zi de zi cu luare‑aminte ce dar au din fire copiii, ca să-l înmulțiți, și ce lip­să, ca s-o înlăturați, și cu deosebită osârdie izgo­niți orice prilej de neînfrânare, căci înclinarea că­tre aceasta este cu precădere vătămătoare pentru sufletele tinere. Cel mai bine este să-l înveți cu trezvia înainte să apuce să guste din cele moleșitoare: să biruie somnul, să privegheze la rugăciune, să însemneze cu semnul crucii toate cuvintele și toate faptele sale.

 (Sfântul Ioan Gură de Aur)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dorim ca acest blog să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ. Nerespectarea acestei minime rugăminţi va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii. Vă mulţumim anticipat!