"Preotul e tot om, dintre oameni. Vă mai mângâie, vă mai mustră, însă voi nu trebuie să vă supărați.Primiți, deci, pe preoți!
Căutați-i nu numai când vă merge rău în casă! Dacă vreți să nu aveți păcate multe și să nu ziceți mult, cât mai des să vă spovediți."
(Pr. Ioanichie Bălan)
)

Postare prezentată

Biserica noastră în haină de sărbătoare

joi, 8 septembrie 2022

8 Septembrie - Sfatul Sfinților Părinți


  • Nașterea de copii a fost cea mai mare mângâiere (dăruită de Dumnezeu oamenilor) pentru pierderea Raiului. (Sf Ioan Hrisostom)
  • Nașterea de copii în vremea de dinainte de creștinism avea ca scop "umplerea pământului", pe când căsătoria creștină are ca scop umplerea Bisericii lui Hristos pe pământ și în cer (prin nașterea copiilor dăruiți de Dumnezeu și educarea lor pentru a fi buni creștini), în concluzie - umplerea Raiului. (Sf Nicolae Velimirovici)
  • Nașterea de copii mulți este mai mult o chestiune de jertfă și mai puțin de mijloace materiale. (Arhimandrit E Teodoropulos)
  • Femeia se va mântui prin naștere de fii (de prunci), dacă va stărui, cu înțelepciune, în credință, în iubire și în sfințenie. (Sf. Scriptura, Epistola 1 catre Timotei 2, 14 - 15)
  • Tinerii fie nu se căsătoresc, fie se căsătoresc, dar nu fac copii, fie își omoară copiii prin avorturi (și majoritatea dintre metodele contraceptive sunt de fapt avortive), și astfel ei singuri își stârpesc neamul lor. Și vedem creștini familiști, aducând la viață pe toți copiii dăruiți lor de Dumnezeu și crescându-i în evlavie. Iar toți acești copii sunt echilibrați, bucuroși și sporesc în toate, având asupra lor binecuvântarea lui Dumnezeu.                    (Sf Paisie Aghioritul, Viata de familie, Editura Evanghelismos - 2003)
  • Nașterea de mulți copii este mărturisire a credinței ortodoxe și mucenicie. Mărturisire, deoarece creștinul ortodox cu multi copii în fiecare zi mărturisește credința noastră, căci împlinește porunca lui Dumnezeu referitoare la nașterea de copii. Mucenicie, deoarece continuu suferă batjocuri-le și ironiile acestei lumi și deoarece se consumă neîncetat în grijile familiale". (Parintele E. Teodoropulos)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dorim ca acest blog să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ. Nerespectarea acestei minime rugăminţi va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii. Vă mulţumim anticipat!