"Preotul e tot om, dintre oameni. Vă mai mângâie, vă mai mustră, însă voi nu trebuie să vă supărați.Primiți, deci, pe preoți!
Căutați-i nu numai când vă merge rău în casă! Dacă vreți să nu aveți păcate multe și să nu ziceți mult, cât mai des să vă spovediți."
(Pr. Ioanichie Bălan)
)

Postare prezentată

Biserica noastră în haină de sărbătoare

luni, 15 decembrie 2014

Apel la umanitate. Viaţa lui Andrei atârnă de un firicel de speranţă


Cu ajutorul comunităţii, familia lui Andrei a adunat o parte din suma uriaşă necesară tratamentului, dar tot mai trebuie stânşi 25.000 de euro, cu care să se achiziţioneze tratamentul ce va urma transplantului medular. Pentru cei care doresc să ajute şi au posibilitatea să doneze oricât de puţin, pentru a salva viaţa lui Andrei, au fost deschise două conturi în lei, dar şi în euro. Conturile pentru donaţii sunt:
 -lei – RO03UGBI0000372004120RON
 – euro – RO93UGBI0000372004121EUR, la Garanti Bank. 
Titularul contului este Adam Marinela Cosmina. 
Detalii suplimentare se pot obţine şi la următoarele numere de telefon: 0721.486.102 sau 0720.344.671.

Andrei Adam este un băieţel în vârstă de şapte ani, care ar fi trebuit în acest an să descopere primele taine ale Abecedarului. Însă soarta a hotărât altfel, iar micuţul hunedorean în loc să se joace cu copiii de vârsta lui, este izolat la domiciliu, deoarece boala gravă de care suferă i-a pus la pământ sistemul imunitar.
Măduva lui nu mai produce celule
Băiatul suferă de aplazie medulară severă, o boală caracterizată printr-o rarefiere a măduvei osoase, care se traduce printr-o diminuare a numărului de globule roşii, de globule albe şi de plachete. Însoţit de mama sa, Andrei merge săptămânal la o clinică din Cluj, unde i se fac transfuzii cu masă trombocitară şi sânge, care să suplinească lipsa acestora din organism. “Sigura şansă a lui Andrei de a reveni la o viaţă normală este un transplant de măduvă, iar vinerea trecută a fost descoperit şi un donator compatibil. Transplantul medular este programat la începutul lunii ianuarie la  din Bucureşti şi deşi acesta este decontat sută la sută de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, tratamentul de înainte şi după intervenţia chirurgicală, se ridică la suma de 40.000 de euro”, povesteşte una dintre prietenele familiei, Loredana Bulz.
Tranfuziile îl ţin în viaţă
Boala a debutat brusc, în luna februarie, după şocul hepatic suferit de micuţ în urma tratamentului pentru hepatită, administrat la spitalul din Hunedoara în toamna anului trecut. “L-am scos din spital pe semnătură după o lună şi am plecat cu el la Cluj, pentru că se simţea din ce în ce mai rău. În urma multiplelor analize şi a investigaţiilor la care a fost supus, Andrei a primit diagnosticul de aplazie medulară severă. În afară de faptul că nu poate ieşi în comunitate, din cauza sistemului imunitar deficitar, el este bine, atâta timp cât face transfuziile săptămânale de sânge”, spune Remus Adam, tatăl micuţului. Transfuzii care îl menţin în viaţă.
Simerienii, primii care au dat o mână de ajutor
Deoarece familia Adam locuieşte în Săuleşti, în apropierea oraşului Simeria, comunitatea din oraş s-a mobilizat imediat ce a auzit de povestea tristă a băieţelului. Pentru a veni în spijinul lui Andrei, în Simeria a fost organizat un turneu de fotbal caritabil, care se desfăşoară în perioada 17-22 noiembrie. „La startul acestei competiţii s-au încris 12 echipe. În urma acestor înscrieri, am adunat 1.200 lei care vor fi donaţi familiei lui Andrei”, a declarat Adrian Popovici, preşedintele clubului sportiv CFR Simeria. Meciurile de fotbal amatori au loc în sala de sport a Şcolii Generale 2 Simeria, iar intrarea este liberă. În sală este amplasată şi o urnă unde spectatorii pot face donaţii. Campania caritabilă pentru Andrei a debutat şi în şcolile oraşului Simeria, când cadrele didactice şi elevii s-au mobilizat şi au făcut mici donaţii pentru acest băieţel. Un spectacol, ale cărui încasări vor fi donate familiei Adam, va avea loc vineri în incinta Marmosim Simeria. La eveniment şi-au anunţat participarea peste 12 artişti şi formaţii de muzică populară, dar cele 1.000 de biletele au fost epuizate aproape în totalitate. Un concert de colinde în scop caritabil va fi organizat şi în luna decembrie a acestui an.
sursa: http://zhd.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dorim ca acest blog să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ. Nerespectarea acestei minime rugăminţi va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii. Vă mulţumim anticipat!