"Preotul e tot om, dintre oameni. Vă mai mângâie, vă mai mustră, însă voi nu trebuie să vă supărați.Primiți, deci, pe preoți!
Căutați-i nu numai când vă merge rău în casă! Dacă vreți să nu aveți păcate multe și să nu ziceți mult, cât mai des să vă spovediți."
(Pr. Ioanichie Bălan)
)

Postare prezentată

Biserica noastră în haină de sărbătoare

luni, 14 octombrie 2013

Cuvioasa Parascheva – prilej de întrunire a Cercului Pastoral Misionar Simeria

Hramul Bisericii Ortodoxe Române din localitatea Tâmpa, Protopopiatul Orăștie, din Eparhia Devei și Hunedoarei a constituit un moment de adevărată bucurie pentru credincioșii din Simeria și împrejurimi, care au avut șansa de a participa la Taina Sfântului Maslu, săvârșit de 11 preoți, întruniți cu prilejul ședinței Cercului Pastoral Misionar Simeria.

Alături de preotul paroh, Ioan Dragoman, de la parohia Tâmpa au fost prezenți preoții: Ioan Coța, Marius Draia, Oliver Cosma, Traian Crișan și Gabriel Basa din Simeria, Nicolae Gabăr din Uroi, Darius Ștefănescu din Rapolt, Daniel Baraboiu din Bobâlna, Călin Balea din Boiu și David Totu din Băcia. Cel din urmă a adresat celor prezenți un pătrunzător cuvânt referitor la rostul iubirii în mântuirea omului, lucru care se desprinde ca o evidență din viața Cuvioasei Parascheva, care a făcutdin slujirea semenilor un scop al vieții, primind ca dar din partea lui Dumnezeu puterea de a-i ajuta pe cei credincioși, în chip minunat chiar și după intrarea în veșnicie.

Fie ca prin mijlocirile Cuvioasei Parascheva, lucrarea pastorală a slujitorilor din zona Simeria, în ogorul lui Hristos să prindă rădăcină în sufletele chiar parțial desțelenite ale creștinilor de aici, care în cele din urmă să rodească prin manifestări ale iubirii semenilor și a lui Dumnezeu, în scopul dobândirii comuniunii care să aducă mântuirea tuturor

Pr. dr. Gabriel Valeriu Basa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dorim ca acest blog să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ. Nerespectarea acestei minime rugăminţi va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii. Vă mulţumim anticipat!