"Preotul e tot om, dintre oameni. Vă mai mângâie, vă mai mustră, însă voi nu trebuie să vă supărați.Primiți, deci, pe preoți!
Căutați-i nu numai când vă merge rău în casă! Dacă vreți să nu aveți păcate multe și să nu ziceți mult, cât mai des să vă spovediți."
(Pr. Ioanichie Bălan)
)

Postare prezentată

Biserica noastră în haină de sărbătoare

marți, 12 iulie 2022

12 Iulie - Sfatul Sfinților Părinți


 "Hristos nu vrea ca tu să porţi vreunui om ura, sau supărare, sau mânie, sau să ţii minte răul, în nici un chip şi pentru nici un lucru vremelnic. Aceasta o strigă cele patru Evanghelii!"
( Sfântul Maxim Mărturisitorul )

"Oamenii, lăsând grijă de a-şi plânge păcatele lor, au luat judecata de la Fiul şi se judecă şi se osândesc unii pe alţii, de pare că ar fi fără păcat. “Cerul s-a uimit de aceasta şi pământul s-a cutremurat”. Ei însă nu se ruşinează, ca nişte nesimţiţi"
( Sfântul Maxim Mărturisitorul )

"Cel ce iscodeşte păcatele altora, sau judeca din bănuieli pe fratele său, încă nu a pus început pocăinţei" ( Sfântul Maxim Mărturisitorul )

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dorim ca acest blog să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ. Nerespectarea acestei minime rugăminţi va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii. Vă mulţumim anticipat!