"Preotul e tot om, dintre oameni. Vă mai mângâie, vă mai mustră, însă voi nu trebuie să vă supărați.Primiți, deci, pe preoți!
Căutați-i nu numai când vă merge rău în casă! Dacă vreți să nu aveți păcate multe și să nu ziceți mult, cât mai des să vă spovediți."
(Pr. Ioanichie Bălan)
)

Postare prezentată

Biserica noastră în haină de sărbătoare

vineri, 29 iulie 2022

29 Iulie - Sfatul Sfinților Părinți

 


Vă rugăm să transmiteți un cuvânt de încurajare pentru părinții de astăzi, care se simt copleșiți de atâtea provocări în educația copiilor.

Cuvântul de încurajare este cuvântul pe care Sfântul Ioan Gură de Aur ni-l transmite de vreo 1700 de ani: „Dacă vrei să pui o stavilă în fața morții, iubește și fă copii.”. Deci oamenii care fac copii, de fapt cred că sunt nemuritori, iar ăsta e un lucru admirabil. Chiar trebuie să avem curajul să facem copii și să-i creștem, să nu ne speriem de lume, să spunem: „Aoleu, pe lumea asta să fac eu copii și să-i așez în lumea asta?”. Da! În lumea asta trăim și noi și ne e bine. Să facem copii și să-i învățăm sănătos, să-i punem sănătos în drepturile lor de oameni, să îi încredințăm că dincolo de toate regulile lumești de politică, dincolo de diplome, de examene, de tot, e viața nemuritoare a omului înaintea lui Dumnezeu în care totul în afară de Hristos este secund.

Dacă înveți un copil încă de mic lucrul acesta, nu-l vor mai afecta toate. Nu va fi un disperat după diplome și după funcții. Nu va fi un nebun care să creadă că banii îl vor lansa și-l vor salva. Sunt lucruri care îți dau mult mai multă putere și dragoste de viață decât banii. Pasiunile, vocațiile sunt lucruri care aduc mai multe satisfacții decât banii. De exemplu, studiile psihologice arată că drumețiile, călătoriile sunt mai prețioase și aduc mai multă bucurie unui om decât banii, funcția.

Vedeți, nu ne cunoaștem noi oamenii și noi cei mari investim în lucruri proaste și-i învățăm și pe copii să investească în lucruri proaste. Deci, faceți copii, pentru că prin asta devenim nemuritori și-i învățăm și pe ei să fie nemuritori.

(Fragment din interviul cu pr. Visarion Alexa – Despre educația copiilor, cu părintele Visarion Alexa: „Bătaia nu e ruptă din Rai!”

Un comentariu:

  1. Foarte adevărat și frumos fericiți părinții care cunosc aceste. Mari. Comori 👏🤩🤩🤩

    RăspundețiȘtergere

Dorim ca acest blog să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ. Nerespectarea acestei minime rugăminţi va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii. Vă mulţumim anticipat!