"Preotul e tot om, dintre oameni. Vă mai mângâie, vă mai mustră, însă voi nu trebuie să vă supărați.Primiți, deci, pe preoți!
Căutați-i nu numai când vă merge rău în casă! Dacă vreți să nu aveți păcate multe și să nu ziceți mult, cât mai des să vă spovediți."
(Pr. Ioanichie Bălan)
)

Postare prezentată

Biserica noastră în haină de sărbătoare

luni, 22 august 2022

22 August - Sfatul Sfinților Părinți


Bucură-te, cel ce mă păzești pe mine în vremea somnului
din acatistul Îngerului păzitor. 

 Când închizi ușa locuinței tale și rămâi singur, să știi că împreună cu tine se află Îngerul cel dat ție de Dumnezeu. El este neadormit și, fiind tot timpul lângă tine, vede totul. Pe el nu-l poți înșela și întunericul nu te poate ascunde de el. Împreună cu el Îl simți și pe Dumnezeu, prezent în orice loc. Căci nu există vreun loc sau lucru, în care să nu fie Dumnezeu, Care ține totul în mâna Sa„  (Sf. Antonie cel Mare)

Sfântul Înger păzitor zi de zi și ceas de ceas mă îndrumă pe calea mântuirii. Și văd aceasta cu ochii inimii mele, simt acest lucru și pentru el mulțumesc lui Dumnezeu și slujitorului Său(Sf. Ioan de Kronștadt)

Îngerul care i s-a arătat Sf.Grigorie Dialogul, a spus: „Nu te teme, că, iată, m-a trimis Domnul să fiu împreună cu tine toată viața ta și să duc rugăciunile tale lui Dumnezeu, ca toate cele ce cu nădejde le vei cere de la El, să ți se dea(Viețile Sfinților, 12 martie).

Zi de zi la fiecare slujbă Biserica face rugăciuni, în care sunt pomeniți Îngerii păzitori: „Înger de pace, credincios îndreptător, păzitor al sufletelor și al trupurilor noastre, la Domnul să cerem; și ne ocrotește pe noi cu Sfinții Tăi Îngeri…”.

Iar într-una dintre rugăciunile ei tainice (la Liturghia Sf. Vasile cel Mare) printre binefacerile deosebite ale lui Dumnezeu ea enumeră și faptul că Dumnezeu ne-a dăruit Îngeri păzitori: „Tu ai pus Îngeri păzitori„.

Să ne amintim că avem un înger păzitor!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dorim ca acest blog să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ. Nerespectarea acestei minime rugăminţi va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii. Vă mulţumim anticipat!