"Preotul e tot om, dintre oameni. Vă mai mângâie, vă mai mustră, însă voi nu trebuie să vă supărați.Primiți, deci, pe preoți!
Căutați-i nu numai când vă merge rău în casă! Dacă vreți să nu aveți păcate multe și să nu ziceți mult, cât mai des să vă spovediți."
(Pr. Ioanichie Bălan)
)

Postare prezentată

Biserica noastră în haină de sărbătoare

luni, 18 noiembrie 2013

Reţete de post - (felul 1, felul 2 și desert)

Bors de legume
Ingrediente: cartofi, ceapa, morcovi, radacini de patrunjel, telina, radacini de varza, bors acru, bulion, ulei, sare, verdeata tocata marunt.

Mod de preparare
Zarzavaturile se curata, se spala si se dau prin razatoarea mare. Ceapa se taie marunt si se pune la fiert cu putina apa si ulei. Se adauga zarzavatul si se mai lasa la fiert. Se adauga apoi cartofii taiati cubulete mici, sare dupa gust, iar cand toate sunt fierte, se adauga bulionul si imediat borsul care se lasa sa dea numai in doua-trei clocote. Se adauga verdeata fin tocata.

Pizza de post
Ingrediente: faina de grau, drojdie, ulei, ardei in sos, masline, ciuperci, sare si piper.

Mod de preparare
Se amesteca faina cu drojdia dizolvata in putina apa calduta si sare. Se face un aluat in care, pe parcursul framantarii, se adauga si ulei. Se intinde o foaie de aluat in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina.
Separat, ceapa taiata pestisor si morcovul dat prin razatoare se calesc. Se adauga ciupercile. Se pune sare si piper dupa gust. Pe foaia intinsa in tava se intinde sosul cu ardei (in lipsa, se face un sos din bulion, cu putina apa sau ketchup) peste care se pune compozitia (tocanita cu ciuperci), uniform pe tot blatul. Se amesteca cu masline taiate feliute. Se da la cuptor 30-40 de minute.

Mere la cuptor
Ingrediente: mere, gem (dulceata de visine), margarina, zahar.

Mod de preparare
Merele se spala, se scobesc de cotoare. In scobitura se pune putina margarina, putin zahar si o lingurita de dulceata. Se asaza in tava unsa cu margarina si se dau la cuptor pana se inmoaie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dorim ca acest blog să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ. Nerespectarea acestei minime rugăminţi va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii. Vă mulţumim anticipat!