"Preotul e tot om, dintre oameni. Vă mai mângâie, vă mai mustră, însă voi nu trebuie să vă supărați.Primiți, deci, pe preoți!
Căutați-i nu numai când vă merge rău în casă! Dacă vreți să nu aveți păcate multe și să nu ziceți mult, cât mai des să vă spovediți."
(Pr. Ioanichie Bălan)
)

Postare prezentată

Biserica noastră în haină de sărbătoare

marți, 5 noiembrie 2013

Vă invităm să participați la simpozionul istorico-teologic, intitulat Parohiile hunedorene – istorie și actualitate.

Cu binecuvântarea Preasfinției Sale Gurie, Episcopul Devei şi al Hunedoarei, la Deva se organizează un nou simpozion istorico-teologic, intitulat Parohiile hunedorene – istorie și actualitate.

Manifestarea, cu caracter național, având ca scop prezentarea trecutului parohiilor noastre hunedorene, precum și a diversificatelor aspecte ale activității administrativ-gospodărești, pastoral-misionare și cultural-educative parohiale, se va desfășura joi, 7 noiembrie 2013, cu începere de la ora 900, în clădirea Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara din Deva (str. George Barițiu, nr. 2).

Lucrările vor fi structurate pe trei secțiuni:

I. Parohiile hunedorene – repere monografice (sala „Europa”);

II. Parohiile zărăndene – repere monografice (sala Bibliotecii);

III. Exigențe actuale ale pastorației, ale misiunii și ale slujirii liturgice (sala „Lucian Blaga”).

Prin urmare, adresăm tuturor preoților și credincioşilor din eparhia noastră invitaţia de a participa la această manifestare istorico-teologică, adresată clericilor, profesorilor de religie și cercetătorilor din domeniul istoriografic din cuprinsul eparhiei noastre.

Vă aşteptăm cu multă bucurie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dorim ca acest blog să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ. Nerespectarea acestei minime rugăminţi va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii. Vă mulţumim anticipat!