"Preotul e tot om, dintre oameni. Vă mai mângâie, vă mai mustră, însă voi nu trebuie să vă supărați.Primiți, deci, pe preoți!
Căutați-i nu numai când vă merge rău în casă! Dacă vreți să nu aveți păcate multe și să nu ziceți mult, cât mai des să vă spovediți."
(Pr. Ioanichie Bălan)
)

Postare prezentată

Biserica noastră în haină de sărbătoare

marți, 5 noiembrie 2013

Vă invităm la lansarea albumului, intitulat "Icoană și carte veche din județul Hunedoara"

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, în județul nostru se derulează, în perioada 15 iunie-15 noiembrie 2013, un nou proiect cultural, intitulat Inventarierea, evaluarea și promovarea culturală a bunurilor de patrimoniu din depozitul de icoană și carte veche de la Orăştie. Proiectul are ca obiective actualizarea inventarului şi a stării de conservare a bunurilor culturale, precum și evaluarea şi promovarea culturală, la nivel local şi naţional, a celor mai reprezentative valori de patrimoniu mobil din depozitul Protopopiatului Ortodox Român din Orăştie; acesta deţine, în prezent, 3.170 de bunuri patrimoniale mobile, anume 2.374 de cărți vechi – 2.013 cu valoare de patrimoniu (tipărite până la 1830) și alte 384 cărți cu valoare documentară (tipărite după 1830) – și 756 de icoane (380 icoane pe lemn și 376 icoane pe sticlă).

Pe lângă îndeplinirea acestor obiective, proiectul, finanţat de către „Administrația Fondului Cultural Național”, s-a concretizat și prin tipărirea unui album, intitulat Icoană și carte veche din județul Hunedoara, tipărit, de curând, în cadrul Editurii Episcopiei Devei și Hunedoarei. Acest volum va fi lansat în cadrul vernisajului expoziției de icoane și carte veche cu același titlu, ce va avea loc joi, 7 noiembrie 2013, cu începere de la ora 1300, la parterul Palatului „Magna Curia” din Deva al Muzeului Civilizației Dacice și Romane.

Prin urmare, Vă adresăm invitaţia de a participa la această nouă manifestare culturală, adresată tuturor iubitorilor de artă veche românească.

Vă aşteptăm cu multă bucurie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dorim ca acest blog să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ. Nerespectarea acestei minime rugăminţi va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii. Vă mulţumim anticipat!