"Preotul e tot om, dintre oameni. Vă mai mângâie, vă mai mustră, însă voi nu trebuie să vă supărați.Primiți, deci, pe preoți!
Căutați-i nu numai când vă merge rău în casă! Dacă vreți să nu aveți păcate multe și să nu ziceți mult, cât mai des să vă spovediți."
(Pr. Ioanichie Bălan)
)

Postare prezentată

Biserica noastră în haină de sărbătoare

vineri, 15 noiembrie 2013

Reţete de post - (felul 1, felul 2 și desert)

Supa de cartofi cu paine prajita si usturoi


Timp preparare: 15 minute
Timp de gatit: 35 minute
Durata totala: 50 minute
Portii: 4

Supa de cartofi cu paine prajita si usturoi este o mancare foarte sanatoasa, delicioasa si usor de preparat.

Ingrediente:
5 lingurite ulei de masline
2 cepe
3 catei de usturoi
3 cartofi mari albi
2 ramuri de rozmarin
8 felii de paine
1 l supa de legume
sare
Instructiuni:

Spalam, curatam si taiem in cuburi nu prea mici cartofii, apoi ii punem la fiert in apa cu putina sare vreme de 10 minute. Curatam si taiem ceapa marunt. O punem la calit in ulei incins. Cand s-a inmuiat, adaugam usturoiul zdrobit si o ramura de rozmarin. Scurgem cartofii si ii punem peste ceapa si usturoi. Peste ele turanam supa de legume calda. Dam in clocot si lasam sa fiarba 20 de minute la foc foarte mic. In acest timp, incingem cuptorul. Taiem painea si o ungem cu ulei de masline, o frecam cu usturoi si rozmarin si o punem la copt timp de 10 minute. Dupa ce toate ingredientele sunt fierte, supa se transfera intr-un blender si se mixeaza pana cand obtinem o pasta omogena. Dupa ce s-a obtinut consistenta dorita, supa se pune in boluri si se serveste cu painea prajita. ( sursa: http://www.crestinortodox.ro)

Ciuperci umplute

Ingrediente: 18 ciuperci de tip champignon, marisoare, 2 cepe mijlocii, o mana de patrunjel verde, cascaval ras, sare, piper, ulei, optional o cana de vin.
Ciupercile se spala si se curata de pielita de deasupra palariei pentru ca da un gust amar mancarii.Piciorusele se separa.
Piciorusele ciupercilor se toaca marunt sau se taie cubulete.
Se curata cepele, se taie marunt si se calesc in putin ulei impreuna cu ciupercile tocate. Dupa ce se mai racoreste compozitia, se adauga patrunjelul tocat marunt si se omogenizeaza bine. Cu acest amestec se umplu palariile ciupercilor si se aseaza intr-o tava de aragaz unsa bine cu ulei.
La urma se presara pe deasupra cascaval ras(vegetal), sau se lasa asa,(este mai sanatos).
Se adauga o cana de apa sau de vin in tava si se da 30 de minute la foc potrivit, la cuptor. Noi am preferat sa punem apa, nu stiu daca toata lumea ar fi agreat gustul mancarii preparate cu vin alb ( pentru vin atentie la ziua cand este dezlegare)
Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se racoreasca in tava, apoi se pun ciupercile pe un platou
si se servesc calde. ( sursa: http://www.petitchef.ro)


Tartă cu mere

Faina alba calitate superioara 320 g
Ulei de floarea soarelui 100 ml
Apa calda 120 ml
Praf de copt 10 g 1 plic
Sare 0.25 lingurite
Mere 5 buc
Zahar 0.5 pah
Gelatina - Tort Gele de la Dr.Oetker 1 buc 1 plic - sau puteti pune gem, sau budinca de post de vanilie


Intr-un bol mai mare se pune faina, uleiul, apa calda, praful de copt si sarea.
Tarta cu mere, de post - Pas 1

Cu o lingura amestecati bine si adunati aluatul.
Tarta cu mere, de post - Pas 2

Va fi un aluat moale si deloc lipicios, il framantati vreo 2-3 minute pe masa sa se uniformizeze.
Tarta cu mere, de post - Pas 3

Cu facaletul intindeti aluatul si il puneti intr-o tava de tarte - unsa cu putin ulei, daca este teflonata nu neaparat. Presati usor cu mainile sa se muleze pe tava si taiati cu un cutit resturile care mai raman.
Tarta cu mere, de post - Pas 4

Merele se curata si se feliaza subtire. Se aranjeaza peste aluat si se presara putin zahar - dupa preferinte si scortisoara.
Tarta cu mere, de post - Pas 5

Puneti tava la cuptor preincalzit la 200 de grade si lasati cam 40 de minute - de obicei ar trebui sa se rumeneasca bine bordurile.
Scoateti tava din cuptor si lasati putin sa se racoreasca.
Tarta cu mere, de post - Pas 6

Preparati Tort-Gele-ul dupa instructiunile de pe plic si il turnati peste mere.
Se gelifieaza imediat asa ca tarta se poate servi si calda.
Tarta cu mere, de post - Pas 7

Si cam atat, foarte simpla si deosebit de buna - chiar o recomand si pentru cei care nu tin post.
Pofta Buna!
Tarta cu mere, de post - Pas 8
Cantitate: 700 g (8-10 portii) Timp de preparare: 40 min Dificultate: usor Timp total de pregatire: 20 min
(Sursa: Retetarul Tupperware)

Poftă bună!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dorim ca acest blog să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ. Nerespectarea acestei minime rugăminţi va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii. Vă mulţumim anticipat!