"Preotul e tot om, dintre oameni. Vă mai mângâie, vă mai mustră, însă voi nu trebuie să vă supărați.Primiți, deci, pe preoți!
Căutați-i nu numai când vă merge rău în casă! Dacă vreți să nu aveți păcate multe și să nu ziceți mult, cât mai des să vă spovediți."
(Pr. Ioanichie Bălan)
)

Postare prezentată

Biserica noastră în haină de sărbătoare

duminică, 26 martie 2023

„Scara dumnezeiescului urcuș” a Sfântului Ioan Scărarul


 Icoana „Scării virtuților” – de la Mănăstirea „Sfânta Ecaterina”
 din Muntele Sinai, 
locul unde Sfântul Ioan a scris lucrarea sa

Întrucât în Duminica a patra a Postului Mare sărbătorim pe Sfântul Ioan Scărarul, se cuvine să cercetăm cuvintele lui dătătoare de viață, pentru că lucrările Sfinților sunt roade ale Duhului Sfânt, Cel Care dă viața adevărată, viața din belșug, celor ce o doresc.

Căderile noastre, ale fiecăruia, îndepărtează lucrarea Sfântului Duh și atunci trebuie să căutăm calea de reîntoarcere către urcușul nostru sufletesc, pentru a nu rămâne sau, ferească Domnul, a ne afunda în cădere.

Pentru aceasta, se cuvine să citim din lucrarea Sfântului Ioan Scărarul, după cum există binecuvântata rânduială a acestor zile în viața Bisericii noastre.

Vă atașez, din Filocalia vol. 9, un extras în care este cuprinsă integral lucrarea „Scara dumnezeiescului urcuș” a Sfântului Ioan Scărarul, în traducerea părintelui Dumitru Stăniloae.
Să aveți folos și bucurie!

Scara dumnezeiescului urcuș – click aici pentru descărcare    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dorim ca acest blog să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ. Nerespectarea acestei minime rugăminţi va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii. Vă mulţumim anticipat!