"Preotul e tot om, dintre oameni. Vă mai mângâie, vă mai mustră, însă voi nu trebuie să vă supărați.Primiți, deci, pe preoți!
Căutați-i nu numai când vă merge rău în casă! Dacă vreți să nu aveți păcate multe și să nu ziceți mult, cât mai des să vă spovediți."
(Pr. Ioanichie Bălan)
)

Postare prezentată

Biserica noastră în haină de sărbătoare

vineri, 24 noiembrie 2023

24 noiembrie - Pilda zilei

 

O femeie s-a dus la preot şi l-a rugat să-i dezglege cununiile, pentru că voia să se despartă de bărbatul ei, care era foarte rău. Mă cicăleşte, vorbeşte mult, a spus femeia.

Preotul i-a spus că va face acest lucru pentru ea şi a rugat-o să facă o pâine mare şi toate ingredientele să le ceară de la alte femei.

A mers la vecine să ceară ce-i trebuia pentru pâine, vecinele i-au dat ingredintele, iar femeile i-au spus că şi bărbaţii lor sunt răi şi s-au plâns toate de ei.

Femeia a făcut pâinea, s-a dus la biserică şi i-a spus părintelui: "Îţi multumesc, Doamne, că am cel mai minunat bărbat de pe pământ", după ce aflase că alţii sunt şi mai răi ca al ei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dorim ca acest blog să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ. Nerespectarea acestei minime rugăminţi va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii. Vă mulţumim anticipat!