"Preotul e tot om, dintre oameni. Vă mai mângâie, vă mai mustră, însă voi nu trebuie să vă supărați.Primiți, deci, pe preoți!
Căutați-i nu numai când vă merge rău în casă! Dacă vreți să nu aveți păcate multe și să nu ziceți mult, cât mai des să vă spovediți."
(Pr. Ioanichie Bălan)
)

Postare prezentată

Biserica noastră în haină de sărbătoare

duminică, 28 ianuarie 2018

Sărbătoare la parohia ”Adormirea Maicii Domnului” din Simeria-Biscaria!


În ziua de prăznuire a †) Sf. Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul şi Ioan Gură de Aur, (marți, 30 ianuarie)  în cadrul Sfintei Liturghii, Părintele Dumitru Dospin, v-a fi instalat preot al parohiei noastre, în locul vacantat prin pensionare al Părintelui Crișan Traian.

Părintele Dumitru Dospin este născut în data de 26 octombrie 1972 la Deva. Școala gimnazială a urmat-o în Deva iar Liceul în Simeria. În anul 1998 a absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxă "Ilarion V. Felea" din Arad. A fost profesor de religie cu normă întreagă în perioada 1998- 2004 la mai multe școli din Deva, iar de atunci până în prezent si-a continuat munca cu copiii în regim de suplinitor.

În data de 28 ianuarie 2001 era hirotonit preot pe seama Bisericii din Câmpuri Surduc,  slujind timp de 17 ani, până în data de  28 ianuarie 2018. 

Numirea sa pe post s-a facut  cu data de 1 februarie aşa cum Dumnezeu a rânduit să se împlinească și de această dată. După  o perioadă care îl aduce în pragul majoratului slujirii lui Hristos, în urma concursului susținut şi prin grija Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și  Hunedoarei, Dumnezeu a rânduit, să devină preot în stăvechea Biserică ctitorită de părintele cronicar Nistor Socaciu şi sfințită de Sfântul Ierarh Andrei Şaguna - mitropolitul Ardealului, din Simeria-Biscaria.

Parafrazându-l pe marele nostru ctitor, preotul Nistor vom spune: "Iară cele ce urmează toate se află precum veți vedea în față... . "
La un astfel de moment mulțumim lui Dumnezeu pentru toate Rugându-L să ne ajute să slujim împreună, în pace şi liniște împreună cu cei care am slujit până acum  dar şi cu cel care începând de astăzi este împreună cu noi. Amin.

Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dorim ca acest blog să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ. Nerespectarea acestei minime rugăminţi va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii. Vă mulţumim anticipat!