"Preotul e tot om, dintre oameni. Vă mai mângâie, vă mai mustră, însă voi nu trebuie să vă supărați.Primiți, deci, pe preoți!
Căutați-i nu numai când vă merge rău în casă! Dacă vreți să nu aveți păcate multe și să nu ziceți mult, cât mai des să vă spovediți."
(Pr. Ioanichie Bălan)
)

Postare prezentată

Biserica noastră în haină de sărbătoare

sâmbătă, 29 august 2020

Cât de puțin în vremea sa a fost prețuit și înțeles Ioan Botezãtorul!


Cât de puțin în vremea sa a fost prețuit și înțeles Ioan Botezãtorul! Acest mare sol și mare trimes al lui Dumnezeu! Cât de puțin au fost înțeleși și prețuiți marii trimeși ai lui Dumnezeu în neamul și în vremea lor, pânã astãzi de cãtre oamenii cei la care duceau solia lor aleasã și mare! Așa a fost totdeauna dar nu va fi așa pe totdeauna.

Vestind Adevãrul veșnic într-o formã nouã potrivit vremii noi pe care o trãiesc oamenii, trimișii Domnului nu vor fi niciodatã, nici înțeleși și nici primiți de semenii lor, care trãiesc mereu privind spre trecut. Oamenilor le place mereu ceea ce este vechi, ceea ce este cãlduț, adicã ceea ce este comod. Iar trimeșii lui Dumnezeu osândesc chiar asta.


Dumnezeu și oamenii, sunt într-un mare proces contrariu. - Acest mare proces se desfãșoarã din ce în ce mai crâncen, cu cât se apropie Sfârșitul, Inevitabilul Sfârșit. Noi suntem - și nu putem sã nu fim martori, ori pentru Hristos, ori împotriva Lui. Ori în slujba lui Hristos, ori în slujba mamonei. Drept spune El cã nu existã cale de mijloc. Nu existã neutralitate. Ori ești pentru Hristos, ori ești pentru Satana. Noi sã fim de partea lui Dumnezeu.

Traian Dorz, din “Piatra Scumpã”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dorim ca acest blog să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ. Nerespectarea acestei minime rugăminţi va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii. Vă mulţumim anticipat!