"Preotul e tot om, dintre oameni. Vă mai mângâie, vă mai mustră, însă voi nu trebuie să vă supărați.Primiți, deci, pe preoți!
Căutați-i nu numai când vă merge rău în casă! Dacă vreți să nu aveți păcate multe și să nu ziceți mult, cât mai des să vă spovediți."
(Pr. Ioanichie Bălan)
)

Postare prezentată

Biserica noastră în haină de sărbătoare

marți, 24 septembrie 2024

24 septembrie - Lumina zilnică din Scriptură


 Apoi, dac-ai ajuns la dimensiunea de nebun în Hristos, ajută-l! Dacă nu, stai liniștit că el, sărmanul, va face o faptă bună când îți fură tot din casă. Pentru că te lecuiește de aventuri din astea duhovnicești peste măsura ta. Nu! Rugăciune: „Doamne, ce să fac eu pentru aproapele meu?“. Și primul lucru este: „Doamne, dă-mi rugăciune!“. Și-apoi gândul la Dumnezeu ne-arată care e măsura și cât.

Gândiți-vă că Mântuitorul s-a întrupat și a făcut multe vindecări și multe fapte minunate, dar nu i-a vindecat pe toți și n-a eradicat suferința de pe pământ așa cum îi sugerase diavolul în ispitele din Carantania. Ci a stabilit relații personale cu fiecare și a făcut ce i-a cerut acela. Dacă cineva te roagă să-l primești în casă, explică-i de ce nu se poate. Dacă nu ești singur acasă, primește-l într-un locșor în care să ai încredere, nu te expune la ceva pe care n-ai să poți să-l porți după aceea. Iar dacă se întâmplă ceva neplăcut, primește-l ca de la Dumnezeu, ca din Sfântul Potir! Dar întâi și-ntâi, rugăciune! Și s-ar putea să-l ajuți mai mult lăsându-l acolo unde este și rugându-te pentru el, sau încercând să-i găsești un adăpost sau un altfel de ajutor. E delicat. Rugăciunea te va învăța!


Schimonahia Siluana Vlad

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dorim ca acest blog să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ. Nerespectarea acestei minime rugăminţi va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii. Vă mulţumim anticipat!