"Preotul e tot om, dintre oameni. Vă mai mângâie, vă mai mustră, însă voi nu trebuie să vă supărați.Primiți, deci, pe preoți!
Căutați-i nu numai când vă merge rău în casă! Dacă vreți să nu aveți păcate multe și să nu ziceți mult, cât mai des să vă spovediți."
(Pr. Ioanichie Bălan)
)

Postare prezentată

Biserica noastră în haină de sărbătoare

sâmbătă, 18 mai 2024

18 mai - Lumina zilnică din Scripturi


 „Bărbaţilor, iubiţi pe femeile voastre, după cum şi Hristos a iubit Biserica şi S-a dat pe Sine pentru ea (…). Aşadar, bărbaţii sunt datori să-şi iubească femeile ca pe propriile lor trupuri. Cel ce-şi iubeşte femeia, pe sine se iubeşte. Că nimeni vreodată nu şi-a urât trupul; dimpotrivă, fiecare îl hrăneşte şi-l încălzeşte precum şi Hristos Biserica” (Efeseni 5, 25, 28-29). 
De aceea, în spiritul celor mai de sus, un bărbat creştin nu va putea niciodată lovi o femeie, pentru că se loveşte pe sine însuşi; nu va putea niciodată să o urască, pentru că se va urî pe sine însuşi; nu va putea niciodată să intre în competiţie ideologică pentru a o face să se simtă egalul lui, pentru că sunt una, neavând nevoie de a egaliza ceea ce este complementar şi echilibrat prin harul Tainei Nunţii; niciodată nu va înjosi o femeie pentru că se înjoseşte pe sine însuşi. 
Prin urmare, orice bărbat care abdică de la iubirea, respectul, gingăşia şi tandreţea pe care le datorează fiinţial femeii, se transformă în fiară şi călăul propriului dar, precum şi în ucigaşul propriului dor spre lumină şi spre împlinire interioară.
Doamne, înmulţeşte bărbaţii care să întrupeze, prin viaţa şi comportamentul lor, adevărul că femeia mamă, soră, bunică şi prietenă este dar, frumuseţe şi iubire din darul, frumuseţea şi iubirea lui Dumnezeu. 
La mulţi ani, plini de Domnul, tuturor femeilor din viaţa noastră, la care ar trebui să ne raportăm ca la darul, frumuseţea şi iubirea din darul, frumuseţea şi iubirea lui Dumnezeu. Doar în felul acesta feminismul, misoginismul, genderismul şi misandria devin complet defazate, inutile şi demne de a fi aruncate la coşul de gunoi al istoriei.
Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dorim ca acest blog să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ. Nerespectarea acestei minime rugăminţi va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii. Vă mulţumim anticipat!